Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Födelsedagsfirande i lördags

Skrivet:    ·  2014
Var på Söderhielmska och firade Sanna och Frida, har snott deras bilder!

Un voyage á Paris

Skrivet:    ·  2014
Hej!
 
Har som sagt varit i Paris och tänkte nu lägga ut lite bilder, har haft det superduperbra med fint väder och trevligt folk! Att uppleva våren i Paris är något som min mormor sa något riktigt häftigt - och det var det. Jag längtar redan tillbaka, kom liksom in i vardagen med att åka tunnelbana och säga "pardon" när man gick in i någon eller så, och så vidare. Kan i alla fall lova att det INTE är sista gången jag åker dit. J'adore Paris!
 
Onsdag:

Åkte från Vasa vid klockan 14, var på Arlanda vid 16 och gled omkring där tills flyget åkte klockan 18. När vi var framme åkte vi först buss, sen tåg och sen tunnelbana. Klev av vid vår hållplats och inser att vi bor i världens tattarområde, slummen. Inget roligt ställe att gå omkring i på kvällarna, såg inte en enda kvinna ute? Vi fick reda på sen att det var Paris turkområde, men det hade lika gärna kunnat vara vilket slumområde som helst för det var inte bara turkar där. Men läskigt, det var det. Och ja ni kan förvänta er mest bilder på Elina för eftersom jag hängde med henne hela tiden så blev det ganska mycket knäppt på henne, enjoy. 
 

Torsdag:
 
Åt frukost på vandrarhemmet och tog sen metron till någon hållplats och när vi kom upp från jorden så var vi precis vid Triumfbågen! Tog lite bilder och gick sedan längs Champs Elysées och hann kolla in i några butiker innan vi var tvungen att ta metron till ett brasseri där hela gruppen skulle äta, blev besviken på maten men det var ju ett mysigt ställe. Vädret var underbart så vi tog en prommenad upp mot Montmartre och kyrkan Sacré-Coeur, skitmysiga områden och mycket trappor, hamnade vid en marknad och blev avmålade i karekatyr utav en fransman som hade bott i Sverige förut. När vi väl kom till Sacré-Coeur så la vi oss på gräset och solade/sov ett tag innan vi gick in i kyrkan och knäppte lite smygbilder. Tog metron sen igen vidare till där ifrån vi skulle åka flodbåt på Seine, det var vi och en massa japaner med sina kameror på båten och det var helt okej intressant! Åkte sedan tillbaka till dit vi bodde och handlade mat och alkohol på ett supermarket, åt och sen så åkte vi in mot staden igen och det slutade med att vi hamnade på en turkisk bar där vi drack sjukaste drinken. Så sjukt fint väder denna dag. Bilderna ligger lite i oordning tack vare att det både är bilder från telefonen och från kameran.
 
 
Fredag

Idag blev det som vanligt frukost på vandrarhemmet, baugetter med jordgubbsgelé på med ett glas apelsinjuice, inte skitgott men man överlevde ju. Åkte sedan mot UNESCO som är någonting liknande FN, bara att de "har hand" om lite annorlunda frågot. Exempelvis vad som ska bli kulturmärkt runt om i världen. Fick en liten föreläsning och sen en rundtur, det var riktigt fint där! Sen tog jag och Elina en promenad mot Eiffeltornet där vi knäppte lite bilder och tog det lugnt i solen, åt en nutellacrêpe till lunch - riktigt sött men faktiskt gott. Efter det så åkte vi till Champs Elysées igen och där fick jag med mig en studentklänning hem från Abercrombie and Fitch, jag och Elina ville ha samma klänning men hon är så himla superdupersnäll så jag fick den?? Blev så glad kommer aldrig glömma det. Vi skulle sen ha gått in på Louvren men vi struntade i det och gick till hänglåsbron och hängde dit ett varsitt lås, skrev "La Belle Epoque" på min för det är Kents nya låt, den är bra + så heter den på franska. Destiny? Efter det var vi så himla slut när vi skulle leta reda på nå stället och äta så vi hamnade på MCDONALDS? Skitdåligt gjort haha är man i Paris ska man väl kunna låta bli såna saker men vi orkade verkligen inte röra på oss mer. Blev sen utgång på kvällen igen och vi åkte till området vid Moulin Rouge, hor- och narkomanområdet men vi lyckades hitta på några ställen där vi kunde hänga i alla fall. Vädret var riktigt bra den här dagen också!
 
 
Lördag

Idag var det inte lika bra väder, men det var okej för oss för vi åkte till Hallarna och var där från runt 10 på morgonen tills vi blev utkastade från världens bästa klädbutik, Jennyfer, när de stängde klockan 20. Vi hann knappt gå ut innan vakten stängde dörren och låste haha. Hallarna är i alla fall ett "köpcentrum" på runt fyra våningar, under marken. Fanns helt ok butiker där men shoppinggatan utanför var ändå bättre, gjorde av med liiiite för mycket pengar. Vi köpte mat där vi bodde, åt och fixade oss innan vi ännu en kväll drog ut. Vi åkte till området Bastille och där hittade vi ett jättebra ställe där vi var hela kvällen och drack drinkar och hade det kul. Skitbra avslut på resan!
 
 
 
Söndag
 
Idag skulle vi åka hem, blev en liten lyxigare frukost med croissanter. Tog det lugnt och packade ihop väskorna, min gick knappt att få igen... Vi tog en promenad till en marknad i området vi bodde, Elina köpte jordgubbar och jag köpte nagellack till Emma och Sofia! Sen satte vi oss i solen och fikade lite innan det var dags att gå till tunnelbanan med alla väskor för att ta oss mot flygplatsen och åka hem. Var hemma i stan runt åtta på kvällen i minusgrader och snö, kändes skittråkigt men det var skönt att ta en dusch och sova i sin egna säng. Hade jag haft min säng och en riktig dusch, och lite fler eluttag på rummet, då hade jag kunnat flytta till Paris. Alla kändes så bra där, livfyllt och mysigt. ALLT var fint, till och med ett dörrhandtag kunde vara fint liksom?
 
 
 
Som sagt, det är INTE sista gången jag besöker Paris. 

France

Skrivet:    ·  2014





Har det ASBRA i Paris med Elina och våra nyfunna vänner. 
Anna Darner, 17, Ulricehamn.

Här i bloggen får ni läsa om mitt liv och mina stora intressen: foto och träning!

Follow on Bloglovin